O nama

image

MISIJA

Svojim djelovanjem poticati, uključivati, izraziti i promovirati senzornu analizu.

VIZIJA

Spojiti senzorne analitičare, potrošače i proizvođače hrane u zajedničko djelovanje za napredak društva.

Kontakt informacije

Udruga GUSTUS

Udrugu senzornih analitičara Gustus osnovala je grupa entuzijasta 2010. godine na inicijativu Udruge proizvođača Istarskog pršuta i Istarske županije nakon formalne edukacije svih članova.

Danas Gustus okuplja senzorne analitičare predane promociji senzorne analize, njene važnosti i stručne provedbe u utvrđivanju kvalitete proizvoda, ali i preferencija potrošača. Smatramo da su spoj moderne senzorne analize proizvoda te potreba i očekivanja potrošača ključni za uspješan razvoj, održivost i prihvatljivost proizvoda, posebno onih koji se baziraju na autohtonim i tradicionalnim osnovama.

Energija tima koja nas odlikuje, stručnost i pouzdanost u pružanju točnih i nedvojbenih rezultata te profesionalan i prilagodljiv pristup u mogućnosti su odgovoriti na sve izazove te pružiti suradnju kakvu proizvođači, ali i proizvod zaslužuju.

Djelovanje Gustusa bazira se na suradnji na nacionalnoj i internacionalnoj razini sa znanstveno-istraživačkim institucijama i pojedincima iz područje proizvodnje, prerade i analize hrane, ekonomije, komunikacija, ugostiteljstva i srodnih zanimanja kako bi na učinkovit način pristupili senzornoj analizi nudeći klijentima inovativna rješenja, a potrošačima zadovoljstvo kupovine. U svom radu vodimo se razmišljanjem da znati ono što potrošač percipira i osjeća prvi je i osnovni korak koji jamči učinkovite komercijalne povratne informacije i uspjehe. Vjerujemo da takve rezultate moramo dodatno integrirati s proučavanjem senzornih odlika testiranog proizvoda. Time činimo istraživanja potpunim i usmjerenim na identificiranje obilježja koja najjače utječu na sklonosti, navike, obrasce ponašanja i u konačnici izbor potrošača prilikom kupovine.

U provedbi senzornih analiza nudimo sveobuhvatni pristup za objektivno mjerenje osjetilnih informacija dobivenih od educiranih i treniranih senzornih analitičara, ali i potrošača uvažavajući pritom poznata i stalno prisutna ograničenja ispitanika.

Copyright 2020 Udruga Gustus - Izrada: X-media
Povratak na vrh